vineri, 6 mai 2016

Din ce in ce mai multi soferi aleg gpl-ul

          Desi Romania are resurse considerabile de petrol am ajuns sa dam pe un litru de benzina mai bine de 1.10 Euro pe litru si asta ne situeaza intr-un incredibil top 5 al tarilor cu cel mai mare pret la combustibil. Acest lucru a impins din ce in ce mai multi soferi sa faca cozi la service-uri pentru a-si monta instalatii gpl auto pe masini. Economia care e poate face trecand pe gpl este destul de mare avand in vedere ca pretul unui litru de GPL abia sare de 2 Lei si intotdeauna a reprezentat 50% sau chiar mai putin din pretul unui litru de benzina.

          "Una dintre cele mai ieftine instalatii de GPL care se poate monta pe o masina claisca cum ar fi Dacia Logan,  are un pret in jur de 2000 de lei. Timpul de montare este undeva la aproximativ 5 ore, iar economiile sunt substanţiale, undeva intre 45-50%", potrivit lui Silviu Raicea, directorul de la AGR AUTOGAS GROUP ROMANIA.


         Folosind Calculatorul de la Monteazagpl.ro, pentru o masina care are un consum de 8% si are un rulaj lunar de aproximativ 2000 de KM, economia lunara care se face este de aproximativ 415 Lei.  Asta inseamna ca daca montam o instalatie gpl care are un cost de 2000 de lei, in maximum 5 luni investitia este amortizata, iar din a 6-a luna incepem sa facem economii.

Avantaje GPL

Pe langa economia financiara care se realizeaza, alte avantaje sunt date de faptul ca autoturismul care este trecut pe gpl va polua mai putin, cand masina va fi vanduta va avea o valoarea mai mare, iar costurile de intretinere vor scadea.

Dezavantaje GPL

Desi foarte multe guri rele sunt de parere ca gpl conduce la scaderea puterii motorului, specialistii din domeniu ne asigura ca motorul, indiferent de marimea acestuia va pierde maxim 3%.
Un dezavantaj care pentru unii poate fi un incovenient este micsorarea portbagajului deoarece acolo va fi montat rezervorul instalatiei gpl.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu