marți, 3 martie 2020

Vezi daca e recomandat sa iti albesti dintii sau nu


Un zambet stralucitor, dinti perfect aliniati si albi sunt cele care ne vor infrumuseta chipul si ne vor oferi incredere in noi. Toata lumea isi doreste un zambet frumos, iar ultimele descoperiri in tehnica dentara ne pot indeplini visul. Indiferent ca vom alege aparatele ortodontice pentru indreptarea dintilor, coroanele ceramice sau fatetele dentare, toate acestea ne vor ajuta sa avem o estetica extraordinara.

Cand vorbim despre albirea dintilor trebuie sa luam cea mai buna decizie pentru a proteja sanatatea orala si a obtine idealul din punct de vedere estetic.

Pe internet circula tot felul de zvonuri, asa ca in acest articol citeste miturile despre albirea dintilor si ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta orala.

DoctorMit ne sfatuieste sa retinem faptul ca albirea dentara nu ne afecteaza dintii! Ceea ce este important cand ne facem o albire dentara este sa apelam la un consult de specialitate al unui medic stomatolog.

Tot medicul stomatolog este cel care ne informeaza ca dintii temporari intotdeauna vor fi mai deschisi la culoare decat cei permanenti. In plus, odata cu inaintarea in varsta, culoarea dintilor capata tente mai inchise, de la galben-maro la gri. Acest lucru se intampla deoarece scade asimilarea de minerale, iar smaltul se va subtia.

De pe doctormit.ro ne informam ca exista si factori externi care duc in timp la modificari de culoare cum ar fi, alimentele, respectiv, sucurile colorate, vinul rosu, ceaiurile, fructele, tutunul, cafeaua si lipsa unei igiene orale corecte. Totodata, dintii care nu mai au nerv, dupa o anumita perioada de timp sufera modificari de culoare.

Prin apelarea la metode de albire profesionala nici unul dintre miturile care circula pe net despre albirea dintilor nu mai este valabil. Intr-un cabinet profesional se va recurge la metode de albire profesionala cu lampa UV sau cu diferite substante profesionale. Cea mai eficienta metoda dar si comoda pentru pacient este cea profesionala cu lampa UV deoarece procedeul este rapid, gingia si partile moi sunt protejate prin izolare iar procedeul este perfect controlat de catre medic. Dintii se vor deschide la culoare si in acelasi timp nu vor fi afectati.

Substantele destinate albirii dintilor din comert nu sunt testate suficient si pot afecta in timp smaltul si gingia ducand la aparitia cariilor si sensibilizarea straturilor dentare, de aici, poate si atatea mituri care circula.

Indiferent ca apelam la albirea dentara sau nu, rolul igienei este foarte important atat pentru prevenirea altor afectiuni dar si pentru pastrarea culorii naturale a dintilor. Periajul trebuie facut corect, dimineata si seara, pe piata existand produse pentru igiena dentara care contin si substante care indeparteaza coloratiile externe. Acestea vor ajuta la indepartarea colorantilor alimentari daca sunt utilizate frecvent si sunt indicate dupa tratamentul de albire. 


Alte detalii poti afla de mai departe:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu